HTML

Zöld csirke blogja

Friss topikok

Nyári madár wellness központ

2012.06.24. 20:27 z.cs.

Ha beköszönt a forróság, a városban élő madarak sokszor nehezen találnak maguknak ivó- és fürdőlehetőséget. Ezen egy egyszerű madáritató kihelyezésével tudunk segíteni: ha egy viszonylag nyugodt helyen egy tálba  kiöntünk nekik 1-2 cm vizet, és eléggé türelmesek vagyunk, az előbb-utóbb biztosan odavonzza majd a kis tollasokat (a párszáz forintos műanyag cserépalátét is kiválóan megteszi). Fontos, hogy a víz tiszta legyen, érdemes gyakran cserélni. Akkor fogják igazán szeretni a fürdőt, ha ott biztonságban érzik magukat, belátják a terepet, és van a közelben legalább egy bokor, ahol szükség esetén el tudnak bújni, mivel ázott tollal nem repülnek annyira ügyesen. Ha sok macska ólálkodik a környéken, mindenképpen ajánlott a tálat valamiféle emelvényre tenni, vagy magasabb ponton (falon, oszlopon) rögzíteni. Ha luxusfürdőt szeretnél alkotni, törekedj a természethűségre, tehetsz bele köveket és ágakat is.

Ugyanilyen sikerre és boldog madárkákra számíthatsz, ha porfürdőt készítesz: a tálkába víz helyett pár centi homokot szórsz. A madarak ugyanis a homokban való hempergéssel tudják megtisztítani tollazatukat az élősködőktől.

hazi_vereb_porfurdozik_talcaban_Orban_Zoltan_0020.JPG

Íme a kész, működő wellness központ:

Szólj hozzá!

Címkék: madárvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://thegreenchick.blog.hu/api/trackback/id/tr944608659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása